Vinter OL i St. Moritz 1928

1928 Sorry, your browser does not support inline SVG .
De 2. olympiske vinterlege blev afholdt i det eksklusive vintersportssted St. Moritz i Schweiz i dagen 11. - 19. februar 1928.

Legene i St. Moritz blev som mange efterfølgende vinterlege generet af ugunstige vejrforhold. Unormalt regnvejr, pludselige vejromslag og høje temperaturer førte til væsentlige ændringer i det olympiske program. Bl.a. måtte 10.000 m hurtigløb på skøjter afbrydes på grund af kraftigt tøvejr, og i bobkonkurrencerne måtte antallet af gennemløb reduceres.

Det olympiske program var i forhold til de første vinterlege i 1924 udvidet med en enkelt idrætsgren, skeleton. Der blev i alt konkurreret i 14 discipliner.

Ca. 500 atleter fra 25 nationer deltog i de 2. olympiske vinterlege. Japan, Holland, Rumænien og Mexico var med i olympiske vinterlege for første gang.

Den norske skiløber Johan Grøttumsbråten og den finske skøjteløber Clas Thunberg vandt begge to olympiske guldmedaljer. Canada vandt på ny ishockeyturneringen, og i kunstskøjteløb indledte norske Sonja Henie sin olympiske sejrsrække ved som 15-årig at vinde kvindernes konkurrence. Herrernes konkurrence i kunstskøjteløb blev for tredje gang i træk vundet af svenskeren Gilles Grafström.

Norge blev som i Chamonix fire år tidligere bedste nation med USA, Sverige og Finland på de følgende pladser.

Se her for en detaljeret og interaktiv medaljefordeling for St. Moritz 1928..
Artiklen om OL i St. Moritz 1928 er baseret på de officielle rapporter fra de Olympiske lege og Olympian Database.
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy