Om Olympian DB projektet

Projektet
Vores mål er at tage det perspektiv op, der handler om de olympiske konkurrencer, som det højeste og vigtigste mål for næsten enhver topatlet. En stor del af de olympiske konkurrencers charme og værdi ligger i det faktum, at det kun er hvert fjerde år, man får chancen. Kun de allerfærreste topatleter indenfor en bestemt disciplin får derfor mere end een mulighed for at vinde olympisk guld, og en hel karrieres eftermæle står derfor på spil ved lige netop dette stævne.

Målet med Olympian Database er at levere præcis og velorganiseret information om de olympiske leges sportskonkurrencer fra en række forskellige perspektiver - med fokus på en bestemt atlet eller nations resultater ved de olympiske lege. Eller med fokus på en bestemt sport eller en bestemt disciplin og dens olympiske mestre og medaljetagere gennem tiden.

Siden her handler altså ikke meget om tv-rettigheder og IOC-præsidenter, men mere om selve sportsbegivenhederne og hold og atleters resultater.

Hvad vi har
Et vigtigt delprojekt for Olympian Database-websitet er at levere alle resultater ved alle lege for alle atleter (og ned til et detaljeniveau hvor det giver mening). Vi er der ikke helt endnu og det er egetlig et projekt under konstant udvikling, der aldrig vil nå en endelig form.

Lige nu indeholder websitet et komplet resultatoverblik for alle discipliner ved alle olympiske sommer- og vinterlege siden 1896. Faktisk indeholder siden komplet information om alle olympiske medaljetagere nogensinde. Og for næsten alle discipliner ved alle OL i den olympiske historie leverer sitet også det fulde finaleresultat. Men derfra er der stadig et godt stykke til at have resultatdata for alle atleter der nogensinde har deltaget ved de olympiske lege. Hvis du leder efter et bestemt resultat i den olympiske historie vil linket her føre dig til et søgepanel.

I forhold til nogle af de fokusområder vi har nævnt ovenfor omkring OL-historiske oversigter og medaljefordelinger er vi (eller så vidt vi kan se) nærmest førende - fx når det gælder all-time medaljeoverblik for en bestemt sport (for atleter, nationer og kontinenter) eller medaljeoverblik for en bestemt NOC - en national olympisk kommittee (fra et atlet eller sports perspektiv). Se her for hurtig adgang til historiske oversigter for alle olympiske idrætsgrene og discipliner. Eller gå her for at få detaljerede facts om nationernes deltagelse og medaljehøst i de olympiske leges historie.

Teknikken
Olympian Database projektet er blevet til som et familieprojekt over flere generationer og drives af en lille flok med stor interesse for OL og store sportsbegivenheder.

Gennem årene er scrapbøger, papir og statiske html-websider skiftet ud med et database-drevet dynamisk website, som nu indeholder flere 100.000 sider.

For mere info om selve Olympian Database se her.

Websitet bruger en række forkortelser fra sportsverdenen og de tre-bogstavers olympiske landekoder, som kan være nyttige at se nærmere på for at forstå detaljerne i medaljeoversigter og resultater her på websitet.

Websitet udvikles parallelt på dansk og engelsk og med få undtagelser med det samme materiale.

English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy