Vinter-OL i 1936 - Garmisch-Partenkirchen

OL i Garmisch Partenkirchen 1936

Sports at the 1936 Olympic Games in Garmisch Partenkirchen/></td></tr>


<tr>
  <td height=
De 4. olympiske vinterlege blev afviklet i perioden 6. - 16. februar 1936 i tvillingbyerne Garmisch og Partenkirchen i den tyske del af Alperne. Legene, der af IOC blev tildelt de to byer i 1933, blev et forvarsel om den massive propaganda fra det nazistiske regime i Tyskland, den internationale idrætsverden ville blive udsat for ved sommerlegene i Berlin senere på året.

Men legene blev også med tyskernes organisatoriske evner og nazisternes sans for iscenesættelse et storslået idrætsstævne, afviklet i moderne, nybyggede idrætsanlæg under stor bevågenhed fra pressen og med over 500.000 tilskuere til de 10 dages sportskampe.

680 atleter fra 28 nationer deltog i legene, hvilket var mere end en fordobling af deltagerantallet i forhold til legene i Lake Placid fire år tidligere. Af nye deltagerlande ved vinter-OL noteredes bl.a. Australien, Bulgarien, Grækenland, Spanien og Tyrkiet.

Der blev konkurreret i i alt 17 discipliner i otte idrætsgrene - tre discipliner mere end i Lake Placid.

For første gang blev der arrangeret alpint skiløb ved vinter-OL i form af en kombineret konkurrence, slalom og styrtløb, for både mænd og kvinder. På forhånd havde IOC meldt ud, at skilærere ikke kunne deltage af hensyn til amatørreglerne. Dette førte til, at de alpine skiløbere fra Østrig og Schweiz holdt sig borte fra legene.

Den norske skøjteløber Ivar Ballangrud blev legenes store stjerne med tre guldmedaljer og en sølvmedalje. Sonja Henie, Norge, vandt for tredje gang i træk guld i kvindernes kunstskøjteløb, Birger Ruud, ligeledes fra Norge, gentog sin sejr fra Lake Placid i skihop, og i ishockey skabte det britiske hold sensation ved for første gang i legenes historie at fravriste Canada guldmedaljen.

Som ved vinterlegene i 1924 og 1928 blev Norge bedste nation, denne gang foran Tyskland og Sverige.

Se her for en detaljeret og interaktiv medaljefordeling for Garmisch Partenkirchen 1936.
Artiklen om OL i Garmisch Partenkirchen 1936 er baseret på de officielle rapporter fra de olympiske lege og Olympian Database
Get it on Google Play
Facts & Information

All-time Medal Table

Olympic Sports


Nations in the Olympics

Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy