Svømning ved OL i Athen 1896
1200 m fri stil M

1896 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1896 Olympic Games
Svømmekonkurrencerne i Athen blev afholdt i åbent vand i bugten nær Piræus. Løbene blev afviklet ved, at svømmerne blev sejlet ud til en startlinje markeret af to bøjer, og herfra svømmede man så ind mod kysten til målet, der var markeret med flag.

Der var fire løb på programmet, og de blev alle afviklet på samme dag, lørdag den 11. april. Det var en kold og blæsende forårsdag. Vandtemperaturen var kun 13 grader C og lufttemperaturen kun fem grader højere. På trods heraf blev konkurrencerne angiveligt overværet af omkring 20.000 tilskuere.

Det kolde vejr og det urolige vand stillede store krav til deltagerne, og adskillige måtte reddes op i både under løbene. Vinderen af 1200 m distancen, ungareren Alfred Hajos, har senere karakteriseret forholdene med følgende udtalelse: "Min vilje til at overleve overskyggede helt mit ønske om at vinde".

Udover sin sejr på 1200 m strækningen vandt Hajos også løbet over 100 m.

Artiklen om 1200 m fri stil M - Svømning ved de olympiske sommerlege ved OL i Athen 1896 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy