Svømning ved OL i Athen 1896
100 m fri stil M

1896 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1896 Olympic Games
Svømmekonkurrencerne i Athen blev afholdt i åbent vand i bugten nær Piræus. Løbene blev afviklet ved, at svømmerne blev sejlet ud til en startlinje markeret af to bøjer, og herfra svømmede man så ind mod kysten til målet, der var markeret med flag. Der var fire løb på programmet, og de blev alle afviklet på samme dag, lørdag den 11. april. Det var en kold og blæsende forårsdag. Vandtemperaturen var kun 13 grader C og lufttemperaturen kun fem grader højere. På trods heraf blev konkurrencerne angiveligt overværet af omkring 20.000 tilskuere.

Ungareren Alfred Hajos stillede op med det mål at vinde alle tre åbne discipliner over 100 m, 500 m og 1200 m, men da 500 m løbet startede umiddelbart efter 100 m, valgte han kun at stille op på 100 m og 1200 m.

100 m fri blev en kamp mellem Hajos og østrigeren Otto Herschmann, og her vandt Hajos med omkring en halv meter. Alle øvrige deltagere er angivet at være langt efter. Hajos vandt senere på dagen også 1200 m løbet.

Alfred Hajos' rigtige navn var Arnold Guttmann, men som det var sædvane for de fleste af datidens østeuropæiske jøder, konkurrerede han under et andet navn.

Artiklen om 100 m fri stil M - Svømning ved de olympiske sommerlege ved OL i Athen 1896 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy