ved OL i Innsbruck 1976

1976 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Som ved vinter-OL i 1964 blev konkurrencerne i langrend afholdt i byen Seefeld, ca. 17 km nordvest for Innsbruck, hvor det olympiske skistadion fra 1964 også var centrum for konkurrencerne i 1976.

Som ved det foregående vinter-OL i Sapporo 1972 var der syv konkurrencer på langrendsprogrammet, fire for mænd og tre for kvinder. Kvindernes stafet var ændret til 4x5 km i stedet for 3x5 km, som det havde været i perioden 1956-72.

Den store overraskelse i mændenes konkurrencer var amerikaneren William Koch. Han mødte op i Seefeld som totalt ukendt, men på 30 km distancen, der var den første konkurrence på programmet, chokerede han alle ved at vinde sølv. Senere under OL blev han nummer seks på 15 km, og på 50 km førte han løbet på de første 25 km for dog herefter at falde tilbage til en plads som nr. 13.

I kvindernes konkurrencer oplevede man, at Galina Kulakova fra Sovjetunionen, der var det store navn ved vinter-OL i Sapporo 1972 med tre guldmedaljer, gik ind på bronzepladsen på 5 km, for senere at blive diskvalificeret for spor af stoffet ephedrin i sin dopingprøve. Kulakova fik hermed den tvivlsomme ære at blive den første, der leverede en positiv dopingprøve i langrend.

Denne artikel om ved OL i Innsbruck 1976 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy   Do Not Sell or Share My Personal Information