Hurtigløb på skøjter ved OL i Innsbruck 1976

1976 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Olympia Eisstadion midt i Innsbruck blev bygget til de olympiske vinterlege i 1964. Stadion blev efter en kraftig ombygning benyttet igen til vinterlegene i 1976. Det var en udendørs skøjtebane, og desværre åben for vind og vejr, et forhold der var medvirkende til, at der under konkurrencerne ikke blev sat nye verdensrekorder.

I forhold til programmet ved vinter-OL fire år tidligere i Sapporo var der tilføjet en ny disciplin, 1000 m for mænd, således at der nu var fem discipliner for mænd og fire for kvinder på programmet.

Den dominerende skøjteløber på Olympia Eisstadion var Tatyana Averina fra Sovjetunionen. Hun vandt medaljer i alle fire kvindelige discipliner, guld i 1000 m og 3000 m og bronze i 500 m og 5000 m. To skøjteløbere vandt hver tre medaljer. Sheila Young fra USA vandt et fuldt sæt med guld, sølv og bronze, mens Hans van Helden fra Holland vandt tre bronzemedaljer.

Denne artikel om Hurtigløb på skøjter ved OL i Innsbruck 1976 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy