ved OL i Salt Lake City 2002

2002 Sorry, your browser does not support inline SVG .
De traditionelle styrkeforhold i alpin skisport blev grundigt forrykket ved OL i Salt Lake City. Hvor det plejede at være skiløbere fra Alpelandene, Østrig, Schweiz og Frankrig, der dominerede de alpine pister, var det denne gang Kroatien, der mere er kendt for sol og badestrande, der fremstod som den bedste nation i alpint skiløb.

Dette skyldtes især, at Janica Kostelic med 3 guldmedaljer og 1 sølvmedalje blev den helt store stjerne, ikke bare i de alpine konkurrencer men ved vinterlegene i Salt Lake City som helhed, her dog i konkurrence med Norges sublime skiskytte Ole Einar Bjørndalen.

Også andre end Janica Kostelic bør nævnes for positive præstationer. Dette gælder især Norges dobbelte guldmedaljevinder Kjetil Andre Aamodt og Østrigs Stephan Eberharter, der med 1 guld-, 1 sølv- og 1 bronzemedalje sikrede sig et komplet olympisk medaljesæt. Kommende stjerner som Anja Pärsson fra Sverige og Bode Miller fra USA opnåede deres første olympiske medaljer i Salt Lake City.

Kroatien blev gennem Janica Kostelic' medaljehøst bedste nation ved de alpine konkurrencer i Salt Lake City. På de næste pladser kom Østrig, på trods af at østrigerne måtte undvære deres skadede superstjerne Hermann Maier, foran Norge, Italien og Frankrig. Schweiz blev med en enkelt bronzemedalje sidst blandt de 8 nationer, der vandt medaljer i alpint skiløb, og oplevede derfor nærmest en sportslig katastrofe i denne idrætsgren.

De alpine skiløb blev afviklet i tre af de mange skisportssteder i Wasatch-bjergene øst for Salt Lake City, alle en lille times kørsel fra den olympiske by. Park City Mountain Resort lagde pister til storslalomkonkurrencerne, slalomkonkurrencerne blev afviklet i Deer Valley Resort og Snowbasin Ski Area var værtssted for styrtløbskonkurrencerne.

Der blev i alt konkurreret i 10 discipliner i dagene fra 12. til 23. februar.

Denne artikel om ved OL i Salt Lake City 2002 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy