Vinter OL i Cortina d'Ampezzo 1956

1956 Sorry, your browser does not support inline SVG .
De 7. olympiske vinterlege blev afholdt i dagene 26. januar - 5. februar 1956 i Cortina d'Ampezzo i Dolomitterne.

Vinterlegene i Cortina d'Ampezzo er husket for to begivenheder, begge af stor betydning for det videre forløb af de olympiske vinterlege. Den første var, at der for første gang ved vinterlege blev udsendt direkte TV-transmissioner over Eurovisionen fra konkurrencerne.

Den anden var, at Sovjetunionen for første gang deltog i olympiske vinterlege. Sovjetunionen mødte med et stort hold med stærke deltagere i næsten alle discipliner og markerede sig straks som verdens førende vintersportsnation.

Der deltog ca. 820 idrætsudøvere fra 32 lande i legene i Cortina d'Ampezzo, flere end ved noget tidligere vinter-OL.

Der blev ved legene uddelt 24 medaljesæt inden for 8 idrætsgrene. I forhold til legene i Oslo fire år tidligere var programmet i langrend udvidet med 30 km for mænd og stafet for kvinder.

Legenes store profil blev den 20 årige Toni Sailer fra Kitzbühl i Østrig. Som den første nogen sinde vandt han alle 3 discipliner i mændenes alpine konkurrencer. Den sovjetiske skøjteløber Yevgeny Grishin vandt 2 guldmedaljer i hurtigløb på skøjter, og den svenske skikonge, Sixten Jernberg, sikrede sig 4 medaljer i langrend, heraf en af guld.

Sovjetunionen blev bedste nation ved legene i Cortina d'Ampezzo foran Østrig, Finland og Schweiz. For Norge, den store triumfator ved alle tidligere vinterlege, blev legene en sportslig nedtur med en placering som syvende bedste nation.

Se her for en detaljeret og interaktiv medaljefordeling for Cortina d'Ampezzo 1956..
Artiklen om OL i Cortina d'Ampezzo 1956 er baseret på de officielle rapporter fra de Olympiske lege og Olympian Database.
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy