Vinter OL i Innsbruck 1964

1964 Sorry, your browser does not support inline SVG .
I 1964 blev de olympiske vinterlege for første gang afholdt i Østrig, en af vinteridrættens stormagter, da de 9. vinterlege arrangeredes i Innsbruck i dagene 29. januar - 9. februar.

Vinterlegene i Innsbruck blev de hidtil mest succesfulde med over 1 million tilskuere til konkurrencerne.

Arrangementet blev helt op til åbningen truet af en helt usædvanlig mangel på sne som følge af, at det stort set ikke sneede i to måneder op til legene. En massiv indsats fra det østrigske militær sikrede imidlertid konkurrencerne ved, at der blev flyttet store snemængder fra højtbeliggende områder i Alperne til de olympiske anlæg.

Der deltog ca. 1100 idrætsudøvere fra 36 lande i legene i Innsbruck. Det var over 400 flere end ved de senest afholdte lege i Squaw Valley, og også væsentligt flere end ved noget andet afholdt vinter-OL. Mongoliet og Indien deltog for første gang ved vinter-OL. Sydafrika var udelukket fra deltagelse på grund af landets racepolitik.

Programmet ved legene i Innsbruck var det hidtil mest omfattende ved vinter-OL. I alt blev der konkurreret i 34 discipliner inden for 10 idrætsgrene. Kælkning var ny olympisk idrætsgren med discipliner både for mænd og kvinder, og i forhold til legene i Squaw Valley i 1960 var bobkørsel igen på det olympiske program. I skihop konkurreredes der for første gang i to discipliner med hop fra både normalbakke og fra stor bakke.

Legenes store profil blev den sovjetiske skøjteløber Lidia Skoblikova, der vandt alle fire discipliner i hurtigløb på skøjter for kvinder. Klaudia Bojarskikh, ligeledes fra Sovjetunionen, vandt tre guldmedaljer i kvindernes langrend, og i mændenes langrend vandt Eero Mäntyranta, Finland, og Sixten Jernberg, Sverige, begge to guldmedaljer. For den svenske skikonge, Sixten Jernberg, bragte dette den samlede olympiske medaljehøst op på fire guldmedaljer, tre sølvmedaljer og tre bronzemedaljer.

Sovjetunionen blev klart bedste nation foran værtsnationen Østrig, Norge, Finland, Frankrig, Sverige og det fællestyske hold.

Se her for en detaljeret og interaktiv medaljefordeling for Innsbruck 1964..
Artiklen om OL i Innsbruck 1964 er baseret på de officielle rapporter fra de Olympiske lege og Olympian Database.
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy