Badminton ved OL i Athen 2004

2004 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Den olympiske badmintonturnering blev afviklet i dagene 14. - 21. august i Goudi Olympic Hall, et sportskompleks beliggende ca. 3 km øst for Akropolis, hvor også konkurrencerne i moderne femkamp fandt sted.

Badmintonhallen havde plads til 5000 tilskuere, og tilskuerne blev vidne til en turnering på et højt niveau og med mange spændende og velspillede kampe. Det mest markante indtryk fra turneringen var, at en række af de topseedede spillere havde overordentlig vanskeligt ved at opnå de påregnede medaljeplaceringer, især i de mandlige discipliner.

Selvom Kinas højt profilerede mandlige spillere skuffede fælt, blev Kina alligevel bedste nation, idet kineserne vandt både begge kvindediscipliner og mixdoublen. De tre guldmedaljer var dog en mindre end ved legene i Sydney, hvor Kina kun afgav førstepladsen i mændenes double.

De kinesiske vindere var Zhang Nin i single og Zhang Jiewen / Yang Wei i double for kvinder. I mixdouble genvandt Zhang Jun / Gao Ling deres guldmedalje fra Sydney. Tae Kwon Ha /Dong Moon Kim sejrede i den rent koreanske finale i herredouble, medens den sidste disciplin, herresingle, blev vundet af Taufik Hidayat, der nærmest har status som nationalhelt i Indonesien.

Denne artikel om Badminton ved OL i Athen 2004 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database