ved OL i Athen 2004

2004 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Siden 1970-erne havde boksere fra Cuba spillet en fremtrædende rolle ved alle olympiske lege, hvor Cuba havde været deltager. Cubanerne havde som oftest vist sig at være de bedst forberedte, bedst coachede og i mange tilfælde også de mest erfarne deltagere i de olympiske bokseturneringer. Mange store cubanske profiler har gennem årene deltaget ved de olympiske lege med Felix Savon og Teofilo Stevenson som de mest fremtrædende, hver med tre olympiske guldmedaljer.

Det var derfor ikke overraskende, at Cuba også var den dominerende nation ved bokseturneringen i Athen. Ud af i alt 11 vægtklasser vandt cubanerne guld i de fem. Herudover sikrede Cuba sig to sølv- og en bronzemedalje, så kun i tre vægtklasser nåede cubanerne ikke frem til slutkampene. Det store cubanske navn ved legene var Mario Kindelan, tredobbelt verdensmester og olympisk mester fra legene i Sydney, der i en fremragende finalekamp genvandt sin titel i letvægtklassen ved sejr over Storbritanniens 17-årige talent Amir Khan.

Rusland placerede sig som næstbedste nation med tre guldmedaljer og tre bronzemedaljer. Herefter fulgte Thailand og Kazakhstan, hver med en guld-, en sølv- og en bronzemedalje.

For USA, der stillede med et hold med en lav gennemsnitsalder, blev bokseturneringen i Athen en stor skuffelse med en medaljehøst på kun en guldmedalje, vundet af Andre Ward i letsværvægtsklassen, og en bronzemedalje.

&Aelig;gypten med en sølv- og to bronzemedaljer og Syrien med en bronzemedalje kunne begge forlade turneringen med deres første medaljer i boksning nogen sinde ved olympiske lege.

Selvom Kazakhstans guldvinder i weltervægtsklassen Bakhtiar Artayev blev udnævnt til turneringens bedste bokser, var det navne som Mario Kindelan, Amir Khan, Cubas dobbelte guldvinder Guillermo Rigondeaux og den unge russer Alexei Tichtchenko, der turneringen igennem stod for de mest overbevisende præstationer.

Denne artikel om ved OL i Athen 2004 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy   Do Not Sell or Share My Personal Information