Atletik ved OL i St. Louis 1904
100 m M

1904 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1904 Olympic Games
Der stillede kun 13 løbere fra 3 nationer til start i 100 m løbet ved legene i St. Louis 1904, heraf langt de fleste amerikanere. Efter afviklingen af tre indledende heats var det da også 6 amerikanere, der var klar til finalen den 3. september.

Tidens formentlig hurtigste sprinter, Arthur Duffey, USA var blevet erklæret for professionel forud for legene, og han var dermed ude af stand til at deltage. I hans fravær var landsmanden Archie Hahn, "The Milwaukee Meteor" fra Michigan, storfavorit til at vinde 100 m finalen.

Forud for 100 m løbet havde Archie Hahn allerede vundet guld både på 60 m og på 200 m. Han var da også jævnt overlegen i finalen og sejrede klart i den efter forholdene, en stærk modvind, udmærkede tid 11,0 sec. Hahns landsmand Nate Cartmell fik en langsom start men var i mål kun omkring en meter efter vinderen. William Hogenson vandt kampen om tredjepladsen over Fay Moulton.

To år senere i 2006 vandt Archie Hahn også 100 m løbet ved de uofficielle olympiske jubilæumslege i Athen.

Artiklen om 100 m M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i St. Louis 1904 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy