Badminton - London 2012

Badminton ved OL i London 2012

  
Badmintonturneringen i London vil for fremtiden blive husket for dels den totale kinesiske dominans, dels for forsøg på manipulering af resultaterne i kvindernes doublerække.

Badmintonkampene blev spillet i Wembley Arena, et idrætsanlæg der under navnet Impire Pool var blevet benyttet til svømning og boksning i 1948, hvor London også var vært for olympiske sommerlege. Der blev spillet i fem discipliner: single og double for kvinder og mænd samt mixdouble.

Kinas badmintonspillere var i en klasse for sig i London. Kineserne vandt alle fem guldmedaljer og hertil også to sølvmedaljer og en bronzemedalje. Danmark blev næstbedste nation med en sølvmedalje og en bronzemedalje.

I mændenes single oplevede man en strålende finale, hvor den forsvarende olympiske mester, Lin Dan fra Kina, besejrede verdensranglistens nummer et, Lee Chong Wei fra Malaysia, efter tre spændende sæt. Kvindernes single blev vundet af Li Xuerui i en rent kinesisk finale. I doublerækkerne var Kinas Zhao Yunlei den mest fremtrædende spiller med guldmedaljer både i mixdouble og kvindernes double.

Desværre blev badmintonturneringen skæmmet af et skandaløst forsøg på at manipulere resultaterne i den indledende runde af kvindernes doublerække, hvor flere par med forsæt forsøgte at tabe deres kampe. I modsætning til tidligere olympiske turneringer, hvor man havde spillet knockout-kampe fra start, forsøgte man sig i London med et indledende puljespil, hvorfra de to bedste i hver pulje gik videre til de følgende runder. Dette gav mulighed for spekulation i, om det i det videre forløb bedst kunne betale sig at blive nummer et eller to i puljen. Skandalen medførte, at otte spillere, et kinesisk par, to sydkoreanske par og et par fra Indonesien, blev udelukket fra turneringen.

Denne artikel om Badminton ved OL i London 2012 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
Get it on Google Play
Facts & Information

All-time Medal Table

Olympic Sports


Nations in the Olympics

Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy