Boksning ved OL i London 2012

2012 Sorry, your browser does not support inline SVG .
En af de væsentlige begivenheder ved legene i London var, at der for første gang var kvindelig deltagelse i bokseturneringen. Herved blev London 2012 de første olympiske sommerlege, hvor kvinder kunne deltage i alle idrætsgrene.

Der var på forhånd en del diskussion om at indføre boksning for kvinder ved olympiske lege. Eksempelvist nægtede boksestormagten Cuba at lade sine kvindelige boksere stille til start, mens der på den anden side også var beklagelser over, at der kun var tre vægtklasser for kvinder på programmet. Udvidelsen af turneringen blev en succes, og de kvindelige boksere leverede en række gode og spændende kampe på et fint teknisk niveau.

Bokseturneringen fandt sted i det imponerende udstillingscenter ExCeL i Londons Docklands-område. ExCeL var en forkortelse for Exhibition Centre London, og centret indeholdt fem store områder, hver med plads til mellem 5000 og 10.000 tilskuere. Under legene var ExCeL hjemsted for konkurrencerne i syv idrætsgrene: boksning, brydning, bordtennis, fægtning, judo, taekwondo og vægtløftning.

Storbritannien blev for første gang siden 1908 bedste nation i boksning ved at vinde tre guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje. Ukraine og Cuba vandt hver to guldmedaljer. For første gang ved olympiske lege måtte de mandlige boksere fra USA rejse hjem uden en eneste medalje, men den blot 17-årige Claresse Shields reddede lidt af æren for den tidligere boksestormagt ved at vinde guld i kvindernes mellemvægtsklasse.

Val Barker-prisen, der tildeles turneringens bedste bokser, tilfaldt vinderen af mændenes weltervægtsklasse, Serik Sapiyev fra Kazakhstan.

Denne artikel om Boksning ved OL i London 2012 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy