Bueskydning - London 2012

Bueskydning ved OL i London 2012

2012 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Den 27. juli kl. 14.00, seks timer før OL's officielle åbning, indledtes konkurrencerne i bueskydning med kvalifikationsrunden for både mænd og kvinder.

Bueskydningen blev afviklet på Lord's Cricket Ground, en af Londons ældste og mest berømte idrætsarenaer, der allerede i næsten et par århundreder havde været skueplads for idræt på højeste plan. Ved midlertidige anlæg var der etableret plads til 6.500 tilskuere.

Som ved de nærmest forudgående olympiske stævner var der fire disciploner på programmet, individuelt og hold for henholdsvis kvinder og mænd. I de individuelle discipliner blev kampene afgjort over fem sæt med tre pile i hvert sæt for hver bueskytte. En sejr i et sæt gav to points, og et uafgjort sæt gav et points til hver skytte. Ved pointslighed efter fem sæt blev kampen afgjort med en enkelt pil ekstra til hver bueskytte.

Som så mange gange tidligere blev konkurrencerne helt domineret af Sydkoreas bueskytter. I de kvindelige discipliner blev Ki Bo-bae dobbelt olympisk mester ved førsdt at skyde en kampafgørende sidste pil for Sydkorea i holdfinalen mod Kina, og ved nogle dage senere at besejre Aida Roman fra Mexico i den individuelle finale i en nervebetonet omskydning på en enkelt pil.

I mændenes holdkonkurrence lykkedes det ikke for Sydkorea at genvinde sit olympiske mesterskab fra Beijing. I en spændende semifinale tabte sydkoreanerne til USA, der herefter mødte Italien i finalen. Efter et helt jævnt opgør kunne italieneren Michel Frangilli sikre sejren for sit land ved at score en ti'er med finalens sidste pil. Det gjorde Frangilli, og guldmedaljerne gik til Italien.

I den individuelle disciplin var den sydkoreanske dominans tydelig. I den indledene Ranking Round over 72 pile besatte de tre sydkoreanere de tre første pladser, og deres bedste mand, Im Dong-hyeon, satte en ny verdensrekord. Im blev imidlertid slået ud i kvartfinalen, og i stedet nåede hans landsmand, Oh Jin-hyek, frem til finalen, hvor han vandt en klar sejr over japaneren Takaharu Furukawa.

Denne artikel om Bueskydning ved OL i London 2012 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
Get it on Google Play English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy