ved OL i Melbourne 1956

1956 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Som ved de foregående olympiske lege i Helsingfors 1952 var der seks discipliner på det olympiske cykelprogram, fire på bane og to på landevej.

Banecyklingen blev afviklet i dagene 3. til 6. december på Olympic Velodrome, en udendørs 333,33 m lang cykelbane med betonoverflade, der var almindeligt anerkendt som en af de hurtigste baner i verden.

Det individuelle landevejsløb blev kørt på en godt 17 km lang rundstrækning i Broadmeadows området i Melbourne. Der blev kørt 11 omgange, så den samlede længde blev omkring 187 km. Holdkonkurrencen blev afgjort ved, at man lagde placeringerne sammen for hver nations fire deltagere i det individuelle løb. Det var sidste gang, man brugte denne fremgangsmåde, idet der fra OL i Rom 1960 blev kørt et særskilt holdløb på landevej.

Italien blev bedste nation ved cykelkonkurrencerne i Melbourne med sejre i tre af de seks discipliner på programmet. Ercole Baldini vandt en overlegen sejr i landevejsløbet, hvor han kørte alene over de sidste tre omgange. Leandro Faggin sejrede i 100 m på tid og den italienske kvartet vandt guld i 4000 m holdforfølgelse.

Frankring vandt to guldmedaljer i henholdsvis holdløbet på landevej og 1000 m sprint på bane, hvor verdensmesteren Michel Rousseau var i særklasse.

Den sidste guldmedalje blev overraskende vundet af Browne og Marchant fra Australien i 2000 m tandem.

Denne artikel om ved OL i Melbourne 1956 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy