Atletik ved OL i Sydney 2000
Maraton K

2000 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Kvindernes  -  at the 2000 Olympic Games
På forhånd var de afrikanske kvinder regnet for favoritter, da kvindernes maratonløb blev sat i gang i Sydney søndag den 24. september på en rute, der blev betegnet som ekstremt vanskelig. Også den 27-årige japaner Naoko Takahashi, der både i 1998 og 1999 havde opnået særdeles gode tider, blev nævnt blandt favoritterne. Det skulle vise sig, at hun var den, der bedst var i stand til at klare den hårde rute.

Fra starten lagde hun sig i en frontgruppe, der passerede 10 km i lidt over 34 min. Ved 20 km gik hun frem i spidsen for gruppen, der nu kun talte et lille antal af de stærkeste navne. 20 km blev passeret af Takahashi i 1.08.10, og fra dette tidspunkt opgav hun aldrig førerpositionen i løbet, som hun sluttede med at vinde i den fine tid 2.23.14 - den bedste tid indtil da i et olympisk maratonløb for kvinder.

Lidia Simon fra Rumænien var den bedste af de øvrige deltagere. Efter at have mistet kontakten med Takahashi mellem 35 og 40 km sluttede hun meget stærkt og var i mål kun 8 sek. efter japaneren. Joyce Chepchumba fra Kenya vandt bronze i tiden 2.24.45. Den olympiske mester fra Atlanta 1996, Fatima Roba fra Etiopien, sluttede som nr. 9, og indehaveren af verdensrekorden, Tegla Loroupe fra Kenya, blev nr. 13.

Maratonløbet i Sydney var generelt på et meget højt niveau. Alle tre medaljevindere var hurtigere end amerikaneren Joan Benoits olympiske rekord fra Los Angeles 1984. 41 kvinder sluttede i en tid under 3 timer og 14 under 2 1/2 time.

Artiklen om Maraton K - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Sydney 2000 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy