Atletik ved OL i Athen 1896
100 m M

1896 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1896 Olympic Games
100 m løbet var den første konkurrence i de første olympiske lege, og det første indledende heat på distancen var således den første olympiske idrætsbegivenhed overhovedet, efter at legene var blevet genoptaget. Amerikaneren Frank Lane vandt heatet, og han blev derved den første vinder af en olympisk konkurrence i moderne tid.

Også de to øvrige indledende heats blev vundet af amerikanere, Thomas Curtis og Thomas Burke, begge fra Boston. De to bedste fra hvert af de tre heats gik videre til finalen, der blev afviklet fire dage senere den 4. oktober.

Blandt de seks finalister valgte Thomas Curtis at afstå fra finaleløbet for at koncentrere sig om samme dags finale i 110 m hæk, hvor han da også vandt guldmedalje.

I finalen gentog Thomas Burke sin tid på 12,0 fra sit indledende heat, og han sikrede sig forholdsvist overlegent guldmedaljen med god afstand til tyskeren Fritz Hofmann på andenpladsen.

Thomas Burke vandt senere ved legene også guld på 400 m strækningen.

Artiklen om 100 m M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Athen 1896 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database