ved OL i Torino 2006

2006 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Konkurrencerne i skiskydning ved vinter-OL i Torino blev afviklet i skiterrænet ved Cesana San Sicario små 100 km fra Torino og i 1600 m højde. Der var ti discipliner på programmet, fordelt ligeligt mellem kvinder og mænd. Det var to discipliner mere end ved det foregående OL i Salt Lake City, idet der var indført discipliner med samlet start over 15 km for mænd og 12,5 km for kvinder.

Skiskydningskonkurrencerne ved vinter-OL i Torino blev en stor triumf for Tyskland, der vandt halvdelen af de ti mulige guldmedaljer. Hertil kom fire sølvmedaljer og to bronzemedaljer, så skiskydningen gav et væsentligt bidrag til, at Tyskland samlet blev bedste nation ved vinter-OL i Torino. Rusland og Frankrig vandt hver to guldmedaljer og Sverige en enkelt.

Den norske legende, Ole Einar Bjørndalen, var det store navn ved OL i Salt Lake City, hvor han gjorde rent bord ved at vinde samtlige fire discipliner for mænd, og det var ventet, at han også i Torino ville komme til at dominere skiskydningskonkurrencerne. Men sådan gik det ikke. Bjørndalen havde svært ved at ramme topniveauet, han havde generelt problemer med sin skydning, og samlet måtte nordmanden rejse hjem med kun to sølvmedaljer og en bronzemedalje.

I stedet blev Tysklands Michael Greis den dominerende skiskytte i Torino. Greis vandt tre guldmedaljer, to individuelle i 20 km og 15 km massestart og den tredje som ankermand på Tysklands hold i 4x7,5 km stafet. En anden tysker, Sven Fischer, blev dobbelt guldvinder med sejre i 10 km og med stafetholdet.

Hos kvinderne blev Svetlana Ishmuratova dobbelt guldvinder ved at vinde 15 km og at løbe anden tur på Ruslands sejrende hold i 4x6 km stafet. Tysklands Kati Wilhelm vandt en guld og to sølv og Sveriges Anna-Carin Olofsson en guld og en sølv.

Denne artikel om ved OL i Torino 2006 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy