Tennis ved OL i Athen 1896

1896 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Tenniskampene ved de første olympiske lege blev afviklet dels på inderkredsen i den olympiske cykelbane, dels på Athens tennisklubs baner. Der deltog ingen af tidens største tennisnavne i arrangementet, fx var der ingen amerikanere til stede.

Englænderen John Pius Boland blev den første olympiske tennisvinder, da han vandt singlerækken ved legene. Den 25-årige brite, studerende fra Oxford, var oprindeligt i Athen som turist og for at besøge en græsk ven, der fik ham tilmeldt tennisturneringen. Singlerækken havde deltagelse af tretten spillere fra syv nationer.

Senere under OL vandt Boland også doublerækken sammen med tyskeren Fritz Traun - der var ved de første lege intet krav om, at et par skulle bestå af spillere fra samme land. Traun var i Athen for at deltage i 800 m løbet og var tilmeldt tennisturneringen nærmest for adspredelse. Da hans doublemakker blev syg, stillede han op sammen med Boland, som han havde mødt under singlekampene. Sammen vandt de doublerækken foran fire andre par.

Der var i Athen kun tenniskampe for mandlige deltagere.

Efter Athen var tennis uafbrudt en olympisk sport til og med legene i Paris 1924, hvorefter idrætsgrenen blev taget af programmet på grund af vanskeligheder med at opretholde en kvalificeret turnering sammen med de dengang gældende amatørbestemmelser.

Dette problem blev løst i 1988 ved at IOC tillod professionelle spillere at deltage i de olympiske turneringer, og tennis har fra 1988 været olympisk idrætsgren med single- og doublerækker for både kvinder og mænd.

Denne artikel om Tennis ved OL i Athen 1896 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy