Roning ved OL i Paris 1900

1900 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Konkurrencerne i roning bestod af fire discipliner, singlesculler, toer med styrmand, firer med styrmand og otter. Konkurrencerne blev afviklet på Seinen den 25. og 26. august.

En af den olympiske histories mystiske hændelser fandt sted ved rokonkurrencerne i Paris. Det hollandske par i toer med styrmand, Francois Brandt og Roelof Klein, ønskede at udskifte deres styrmand inden finalen, da man mente, at den oprindelige styrmand vejede for meget. Hollænderne fandt derfor en fransk dreng, der herefter var med på holdet i finalen, hvor hollænderne vandt. Den franske dreng deltog i sejrsceremonien og blev også fotograferet, men herefter forsvandt han ud af historien. Gennem årtier har olympiske historikere uden held prøvet at finde identiteten på denne dreng, der formentlig er den yngste olympiske mester i historien.

Andre mærkværdigheder fandt sted i firer med styrmand. Her fik løbsledelsen gennem en række besynderlige dispositioner rodet sig ud i at afholde to officielle finaler, der blev vundet af henholdsvis et tysk og et fransk mandskab. Begge finaler er af eftertiden anerkendt som legale olympiske mesterskaber.

Roningen havde olympisk debut ved legene i Paris, og rosporten har herefter været på det olympiske program lige siden. Fra starten var der kun konkurrencer for mænd, men fra 1976 fik kvinderne adgang til de olympiske rokonkurrencer. Fra 1996 har man også roet i letvægtsklasser med en øvre grænse for roernes vægt. Roprogrammet har over årene udviklet sig fra fire discipliner i 1900 til fjorten discipliner ved legene i London 2012.

Denne artikel om Roning ved OL i Paris 1900 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy