ved OL i London 1908

1908 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Bueskydning var på programmet for tredje gang i London. Der blev konkurreret i tre discipliner i dagene 17. til 20. juli, to discipliner for mænd og en for kvinder. Alle konkurrencer blev afholdt på det olympiske stadion.

Langt den overvejende del af deltagerne var briter, men der deltog også et antal franskmænd og en enkelt amerikaner i mændenes discipliner.

Den 17. juli var der to konkurrencer på programmet, en dobbelt York Round for mænd og en dobbelt National Round for kvinder. Skydningen var stærkt generet af dårligt vejr, det blæste kraftigt, og konkurrencen måtte jævnligt indstilles på grund af regn. Begge discipliner blev afgjort den følgende dag, hvor det var tørvejr, men fortsat koldt og blæsende. Britiske bueskytter vandt fem af de seks medaljer. William Dod sejrede hos mændene og Sybil Newall hos kvinderne. Dod havde det i blodet, en af hans forfædre kommanderede en afdeling af de berømte engelske langbueskytter under hundredeårskrigen mod Frankrig i det 15. århundrede. Sybil Newall var 53 år, da hun vandt sin guldmedalje og dermed i skrivende stund (juni 2010) den ældste kvindelige medaljevinder ved olympiske lege. Sølvmedaljen i kvindernes konkurrence blev vundet af Lottie Dod, søster til William Dod.

Den 20. juli afvikledes den tredje disciplin, en runde i Continental Style for mænd. Her var hovedparten af deltagerne franskmænd, der vandt alle tre medaljer med Eugene Grisot som bedste mand.

Denne artikel om ved OL i London 1908 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy