ved OL i London 1908

1908 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Mandag den 13. juli fandt den officielle åbning af de 4. olympiske lege sted på det nye kæmpestadion, White City Stadium, i bydelen Shepherds Bush i London. Klokken 16 samme dag indledtes atletikkonkurencerne med de indledende heats på 1500 m.

Atletikprogrammet i London omfattede i alt 26 discipliner, alle for mænd. USA var den helt dominerende nation, og amerikanerne vandt 15 af 26 mulige guldmedaljer. Værtsnationen Strobritannien var ligeså klart næstbedste nation med 7 guldmedaljer. De sidste fire guldmedaljer blev vundet af atleter fra Sverige (2), Canada og Sydafrika.

Fra atletikkonkurrencerne på stadion bemærkedes, at den amerikanske mellemdistanceløber Melvin Shepherd vandt tre guldmedaljer og, at Ray Ewry, ligeledes amerikaner, som ved legene i både 1900 og 1904 på ny vandt guld i højde- og længdespringskonkurrencerne uden tilløb.

Men atletikkonkurrencerne huskes i eftertiden især for marathonløbet, hvor italieneren Pietro Dorando i et af OL-historiens store dramaer vaklede stærkt dehydreret over målstregen som den foreløbige vinder af løbet, hvorefter han blev diskvalificeret for at modtage hjælp frem mod målet for til sidst at blive tiljublet som legenes helt og modtaget af den britiske dronning.

Denne artikel om ved OL i London 1908 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy