ved OL i Paris 1924

1924 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Atletikkonkurrencerne ved OL i Paris blev indledt søndag den 6. juli kl. 15.00 på Colombes Stadium med de indledende heats i mændenes 400 m hækkeløb. Stævnet sluttede den efterfølgende søndag, bl.a. med maratonløbet på programmet.

Der var 27 discipliner på programmet i Paris, alle for mænd. Det var 2 discipliner (vægtkast og 3 km kapgang) mindre end ved det foregående OL i Antwerpen 1920.

Ved legene i Paris opnåede den finske langdistanceløber Paavo Nurmi de største triumfer i sin imponerende karriere. Hans sejre med 55 minutters mellemrum på 1500 m og 5000 m distancerne hører til højdepunkterne i den olympiske historie. Det samme gør hans kamp på 5000 m distancen med landsmanden Ville Ritola. I alt vandt Paavo Nurmi 5 guldmedaljer ved legene i Paris. Ritola var ikke meget ringere med 4 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer.

På atletikstadion bemærkede man også, at Storbritannien ved Harold Abrahams, Eric Liddell og Douglas Lowe dominerede kort- og mellemdistanceløbene.

Amerikaneren Harold Osborn var med sine sejre i højdespring og tikamp den eneste i OL's atletikhistorie nogen sinde, der både har vundet tikampen og en individuel disciplin.

Denne artikel om ved OL i Paris 1924 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy