ved OL i Amsterdam 1928

1928 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Hockey havde været på det olympiske program i London i 1908 og i Antwerpen i 1920, og kom nu for tredje gang med i Amsterdam i 1928, denne gang for at forblive som en fast bestanddel af de olympiske konkurrencer. Der deltog ni nationer i turneringen i Amsterdam. De forsvarende olympiske mestre fra 1924, Storbritannien, meldte afbud, uofficielle overvejelser gik på, at briterne ikke ønskede at spille mod Indien, der dengang stadig var en del af det britiske imperium.

Der blev spillet hockey i Indien helt tilbage i 1800'tallet, men først i 1926 spillede Indien sin første landskamp, blot to år før de olympiske lege i Amsterdam. Her viste Indien sig frem som verdens i særklasse stærkeste hockeynation. Inderne legede sig igennem de indledende kampe, ingen sejre var på mindre end fem mål, og ikke en eneste gang måtte den indiske målmand, Richard Allen, pille bolden ud af sine netmasker. I finalen skulle Indien møde værtsnationen Holland, der var blevet finalist gennem en overraskende sejr over Tyskland. Hollænderne var dog ingen match for Indien, der vandt en sikker guldmedalje med en finalesejr på 3-0.

Samlet vandt Indien sine fem kampe i Amsterdam med en samlet score på 29 mål og 0 mål imod. Den store stjerne på det indiske hold var den 22-årige Dhyan Chand, der blev en legende i indisk hockey og bl.a. vandt tre olympiske guldmedaljer i sin karriere. Indiens sejr i Amsterdam skulle blive begyndelse på en imponerende sejrsrække. Frem til OL i Rom 1960 vandt Indien seks guldmedaljer i træk i hockey.

Denne artikel om ved OL i Amsterdam 1928 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy