Brydning ved OL i Amsterdam 1928

1928 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Der var tretten discipliner på det olympiske program i brydning i 1928, syv i fribrydning og seks i græsk-romersk brydning. Turneringen blev afviklet i Krachtsportgebauw, hvor også boksning og vægtløftning blev afholdt. Idrætshallen lå tæt ved siden af det olympiske stadion.

Fribrydningen blev gennemført efter et almindeligt eliminationssystem med særskilte turneringer om sølv- og bronzemedaljerne.

I græsk-romersk brydning indførte man i 1928 det pointssystem, der skulle gælde for olympisk brydning frem til 1988. Systemet byggede på, at alt andet end en faldsejr kostede strafpoints, et enkelt strafpoints for en sejr på points og tre strafpoints for et nederlag. Når en bryder havde opnået fem strafpoints udgik han af turneringen.

Finland blev den helt dominerende nation ved brydningen i 1928 med ni medaljer i alt, heraf tre af guld. Sverige vandt også tre guldmedaljer og Estland to guldmedaljer.

Ibrahim Moustafa fra &Aelig;gypten sejrede i letsværvægtsklassen. Han blev derved den første ikke-europæer, der vandt guld i en græsk-romersk brydedisciplin.

Denne artikel om Brydning ved OL i Amsterdam 1928 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy