Håndbold ved OL i Berlin 1936

1936 Sorry, your browser does not support inline SVG .
I 1936 blev der for første gang spillet håndbold ved olympiske lege. Det var dog en noget anden udgave af håndbold end den, der spilles i dag. Kampene blev spillet udendørs på en fodboldbane, og der var elleve spillere på hvert hold.

Der deltog seks hold i den første olympiske håndboldturnering, og de tyske værter viste sig at være alle andre klart overlegne. Tyskland vandt alle sine fem kampe med en samlet målscore på 96 mål for og 19 imod, og kun i finalen mod Østrig fik Tyskland en reel modstand. Østrigerne måtte dog se sig slået med 10-6.

I kampen om bronzemedaljerne vandt Schweiz med 10-5 over Ungarn.

Efter 1936 blev håndbolden taget af det olympiske program, og først i 1972 blev der igen spillet håndbold ved olympiske lege, denne gang som en indendørs turnering og efter de retningslinier, vi kender i dag. Ved legene i München i 1972 var der kun en turnering for mænd, men fire år senere blev der i Montreal også spillet håndbold for kvinder. Håndbolden har herefter været fast på det olympiske program med turneringer både for kvinder og mænd.

Denne artikel om Håndbold ved OL i Berlin 1936 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy