Brydning ved OL i Los Angeles 1932

1932 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Der var fjorten vægtklasser på programmet i brydning i Los Angeles, syv i fri stil og syv i græsk romersk stil. Brydningen blev afholdt i Olympic Auditorium med plads til 10.000 tilskuere. Længden på kampene var 20 minutter i græsk-romersk brydning og 15 minutter i fribrydning.

Turneringen blev afgjort efter det strafpointssysyem, der blev indført ved de forudgående lege i 1928. En sejr på points gav et strafpoints, og et nederlag tre strafpoints. Kun en sejr på fald gav ingen strafpoints. Når en bryder havde opnået fem strafpoints udgik han af konkurrencen.

Sverige blev bedste nation i brydning med seks guldmedaljer, en sølvmedalje og tre bronzemedaljer. Amerikanerne vandt tre guldmedaljer, alle i fri brydning, og Finland to guldmedaljer.

Blandt de svenske vindere leverede Ivar Johansson en bemærkelsesværdig præstation ved at vinde guld både i mellemvægtklassen i fri brydning og weltervægtklassen i græsk romersk brydning. De to guldmedaljer faldt med kort tids mellemrum. Da man holdt medaljeceremoni i mellemvægtsklassen skete det uden Johansson, der da allerede sad i en badstue for at komme ned i vægt til finalen i weltervægtsklassen.

En anden svensk bryder, Carl Westergren, vandt sin tredje olympiske guldmedalje i græsk romersk brydning. Han sejrede i sværvægtsklassen efter også at have vundet i 1920 i mellemvægt og 1924 i letsværvægt.

Denne artikel om Brydning ved OL i Los Angeles 1932 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy