Basketball ved OL i Rom 1960

1960 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Året før de olympiske lege i Rom havde USA ved verdensmesterskaberne i basketball tabt både til Brasilien og Sovjetunionen, så i Rom var der på forhånd en vis forventning om, at USA denne gang kunne tabe det olympiske mesterskab.

USA stillede i Rom med et udvalgt hold af landets bedste amatørspillere i stedet fort som tidligere at lade sig repræsentere af spillere fra en enkelt klub. Det amerikanske hold i Rom regnes blandt de bedste amatørhold nogen sinde, og adskillige spillere på holdet som Oscar Robertson, Jerry West og Jerry Lucas blev senere stjerner i den professionelle NBA-liga.

Det amerikanske hold var da heller aldrig truet alvorligt i Rom. Brasilien blev besejret med 27 points, Italien med 31 points og Sovjetunionen med 24 points i finalen. USA hjemførte dermed sin femte olympiske guldmedalje i træk, siden basketball kom på det olympiske program i 1936, fem guldmedaljer der iøvrigt var vundet uden at USA havde tabt en eneste kamp.

Denne artikel om Basketball ved OL i Rom 1960 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy