ved OL i Tokyo 1964

1964 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Konkurrencerne i udspring blev afholdt i den olympiske svømmearena, Yoyogi National Gymnasium, et pragtstykke af et mix af Japans urgamle byggestil og nutidens teknologi, med plads til 13.000 tilskuere og tegnet af arkitekter fra Tokyo Universitet under ledelse af professor Kenzo Tange. Det var første gang et olympisk svømmestævne, og dermed også udspringskonkurrencer, blev afholdt i en indendørs hal. Fremover blev dette det almindelige.

Der var som ved de seneste olympiske lege fire discipliner på programmet i udspring: tårnspring og spring fra tre meter vippe for henholdsvis kvinder og mænd.

Som det havde været tilfældet siden 1912 blev begge de mandlige discipliner vundet af springere fra USA, denne gang ved Kenneth Sitzberger i tre meter spring og Robert Webster i tårnspring. Webster gentog dermed sin sejr fra legene i Rom 1960 fra tårnet. I kvindernes discipliner blev det også amerikansk guld i tårnspring ved Lesley Bush.

Ved legene i Rom havde tyskeren Ingrid Krämer brudt den amerikanske sejrsrække i udspring for kvinder ved at vinde guld i begge disciplinerne. Krämer, stillede også op i Tokyo for at forsvare sine titler, nu som 21-årig og under navnet Ingrid Engel-Krämer. I tårnspring blev det til en sølvmedalje, men i tre meter spring vandt hun en sikker guldmedalje med en springserie, hvor sværhedsgraden gennemgående lå en smule over konkurrenternes. Ingrid Engel-Krämer deltog tre gange i olympiske lege. Udover legene i 1960 og 1964 stillede hun også op i Mexico City 1968, hvor hun repræsenterede Østtyskland. Her blev hun nummer fem i spring fra tre meter vippe.

Denne artikel om ved OL i Tokyo 1964 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy