ved OL i Tokyo 1964

1964 Sorry, your browser does not support inline SVG .
I svømmehallen, et pragtstykke af et mix af Japans urgamle byggestil og nutidens teknologi, vandt USA's Don Schollander fire guldmedaljer som den første svømmer i den olympiske historie. Han blev samtidig den anden svømmer i historien, der vandt guld i både 100 m og 400 m fri. Den første var hans landsmand Johnny Weissmuller ved OL i Paris i 1924. En anden amerikaner, Sharon Stouder, blev den bedste kvindelige svømmer ved at vinde tre guld- og en sølvmedalje.

Australiens Dawn Fraser indskrev sig i den olympiske svømmehistorie ved som den første svømmer nogen sinde at vinde guld på samme distance ved tre på hinanden følgende olympiske lege. For tredje gang i træk vandt hun guld i 100 m fri, og hun bragte i Tokyo sin samlede medaljehøst op på fire guld- og fire sølvmedaljer.

Svømmeprogrammet i Tokyo var i forhold til det foregående OL i Rom 1960 udvidet med tre discipliner til i alt 18, idet 400 m medley både for kvinder og mænd samt 4x200 m fri for mænd var føjet til. I alt omfattede programmet 5 discipliner i fri stil, 2 i rygcrawl, 2 i brystsvømning, 2 i butterfly, 2 i medley og 5 holdkapsvømninger, alt fordelt med 10 discipliner for mænd og 8 for kvinder.

Som ved det foregående OL i Rom 1960 var USA klart den bedste nation i svømning. I alt sejrede en amerikaner i 13 af de 18 discipliner. Australien sikrede sig fire guldmedaljer, så kun i en enkelt af de 18 discipliner var det ikke en amerikaner eller en australier, der stod øverst på medaljepodiet. Det var Sovjetunionens Galina Prozumenchikova, der vandt guld i kvindernes 200 m brystsvømning.

Denne artikel om ved OL i Tokyo 1964 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy