Hockey ved OL i Tokyo 1964

1964 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Der var seksten lande kvalificerede til den olympiske hockeyturnering i Tokyo, men Indonesien trak sit hold kort inden legenes start. Årsagen var, at indonesiske atleter i 1963 havde deltaget i de såkaldte GANEFO-lege, der ikke accepteredes af flere af de internationale idrætsforbund, bl.a. atletikforbundet. Disse atleter blev derfor nægtet adgang til de olympiske lege. I protest mod dette trak Indonesien - og i øvrigt også Nordkorea - deres samlede olympiske hold ud af legene i Tokyo.

De femten tilbageværende lande blev opdelt i to puljer, hvor alle spillede mod alle. De to forhåndsfavoritter, Pakistan og Indien, kom godt gennem deres puljer, men mens Pakistan vandt alle sine indledende kampe klart, måtte Indien notere to uafgjorte kampe mod henholdsvis Tyskland og Spanien.

I semifinalerne vandt Pakistan 3-0 over Spanien, og Indien slog Australien med 3-1. Taberne af de to semifinaler mødtes herefter i en kamp om bronzemedaljerne. Her sejrede Australien med 3-2.

Ved de foregående olympiske lege i Rom 1960 havde Pakistan brudt Indiens mangeårige monopol på det olympiske guld i hockey. Nu mødtes de to nationer igen i en olympisk finale. Kampen blev spillet i et forrygende tempo, men efter den halve kamp var stillingen fortsat 0-0. Fem minutter inde i kampens anden halvdel blev der dømt straffeslag til Indien, da Pakistans Munir Ahmad Dar stoppede et skud med foden. Indiens Mohinder Lal scorede på straffeslaget, og Indien vandt det olympiske guld med en sejr på 1-0.

Denne artikel om Hockey ved OL i Tokyo 1964 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy