ved OL i Mexico City 1968

1968 Sorry, your browser does not support inline SVG .
I 1968 var basketball blevet en udbredt sport internationalt, og det var ikke længere en selvfølge, at USA ville vinde det olympiske guld. Sovjetunionen havde vundet europamesterskabet både i 1965 og i 1967, og i 1967 havde landet også vundet verdensmesterskabet. Også Jugoslavien blev på forhånd betragtet som en trussel mod de amerikanske guldforhåbninger.

USA kom dog uden større problemer gennem den indledende runde, og i semifinalen blev Brasilien besejret med 75-63. I den anden semifinale mødtes Jugoslavien og Sovjetunionen, og her scorede jugoslaven Vladimir Cvetkovic på to straffekast, da der manglede fire sekunder af kampen til en jugoslavisk sejr på 63-62.

I finalen fulgte Jugoslavien godt med amerikanerne fra starten, og efter kampens første halvdel førte USA kun med 32-29. I starten af kampens anden halvdel satte amerikanerne dog tempoet op, anført af de to kommende stjerner i den professionelle liga, Spencer Haywood og Jo-Jo White, og slutresultatet blev en sejr til USA på 65-50. I kampen om bronzemedaljerne vandt Sovjetunionen med 70-53 over Brasilien.

I en indledende kamp tabte Cuba til Mexico med et enkelt points. En fotograf tog billeder af de grædende cubanere. Det tog cubanerne særdeles ilde op, og de jagtede fotografen rundt på banen. Ingen kom dog til skade.

Denne artikel om ved OL i Mexico City 1968 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy