Atletik ved OL i München 1972

1972 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Den palæstinensiske terrorhandling fandt sted midt under atletikstævnet ved OL i München, og det var i dagene efter vanskeligt at koncentrere interessen omkring sportskonkurrencerne.

Atletikkonkurrencerne fandt sted i perioden fra 31. august til 10. september. Der var 38 discipliner på programmet, 24 for mænd og 14 for kvinder. Det var to discipliner mere end ved det seneste OL i Mexico City 1968, idet 1500 m løb for kvinder og 4x400 m for kvinder var nye discipliner.

Østtyskland blev bedste nation ved atletikkonkurrencerne ved at vinde otte guldmedaljer, Sovjetunionen vandt syv og USA og Vesttyskland hver seks guldmedaljer.

Valery Borzov fra Sovjetunionen vandt som den første siden Bobby Morrow ved OL i Melbourne 1956 dobbeltsejr på 100 m og 200 m. I kvartfinalerne på 100 m skete der det bemærkelsesværdige, at USA' to verdensrekordindehavere, Eddie Hart og Rey Robinson, kom for sent til start og dermed var ude af stand til at byde Borzov modstand i finalen.

Hos kvinderne oplevede man også en dobbeltsejr på sprinterdistancerne, da Renate Stecher fra Østtyskland vandt guld både på 100 m og 200 m.

Finlands Lasse Viren genoplivede mellemkrigsårenes stolte finske langdistancetraditioner ved at vinde guldmedalje både i 5000 m løb og 10.000 m løb. Til overflod blev det også finsk sejr i 1500 m løbet ved Pekka Vasala. I finalen på 10.000 m var Lasse Viren uheldig at falde midt i løbet, men han kom på benene igen og vandt løbet i ny verdensrekordtid.

Denne artikel om Atletik ved OL i München 1972 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy