Kano & kajak ved OL i Montreal 1976

1976 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Ved de foregående olympiske lege i München havde man indført fire slalomdiscipliner i kano- og kajaksporten. I Montreal så de canadiske værter sig ikke i stand til at bygge en wildwater-bane, og dette synspunkt blev efter nogen diskussion accepteret af IOC. Slalomdisciplinerne vendte herefter først tilbage til det olympiske program i 1992.

Som vanligt blev der roet to discipliner for kvinder: ener- og toerkajak over 500 m. Derimod udvidede man, efter afklaringen af slalomsagen, de mandlige discipliner fra fem til ni: ener- og toerkajak over 500 m og 1000 m, tilsvarende for kano samt firerkajak over 1000 m. Dette program for de mandlige roere skulle forblive uændret helt frem til 2012.

Konkurrencerne i kano- og kajak blev afholdt i Bassin Olympique på Ile Notre Dame, der var en kunstig ø anlagt i Saint Lawrence floden i Montreal. Øen var anlagt i 1965, og blev nu benyttet som olympisk arena. Også konkurrencerne i roning blev afholdt på Ile Notre Dame.

Denne artikel om Kano & kajak ved OL i Montreal 1976 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy