ved OL i Los Angeles 1984

1984 Sorry, your browser does not support inline SVG .
De olympiske konkurrencer i bueskydning i Los Angeles blev afviklet i El Dorado Regional Park i Long Beach, et rekreativt område etableret i 1968. Der var to discipliner på programmet i form af individuelle konkurrencer for henholdsvis kvinder og mænd.

I kvindernes konkurrence var den dobbelte verdensmester fra 1979 og 1983, Kim Jinho fra Sydkorea, på forhånd favorit til guldmedaljen. Hun sluttede imidlertid på bronzepladsen, besejret af to nye, unge bueskytter. Hendes 17-årige landsmand, Seo Hyangsun, skød en fremragende sidste runde og sluttede med både guldmedaljen og en ny olympisk rekord. Sølvet gik til den 18-årige Li Lingjuan fra Kina.

I mændenes turnering havde de to amerikanere, Darrell Pace og Richard McKinney, på grund af den amerikanske boykot ikke haft mulighed for at deltage i de olympiske lege i Moskva 1980, selv om de formentlig på daværende tidspunkt var verdens to bedste bueskytter. Nu fik de lejlighed til at revanchere sig, og de lagde da også beslag på både guld- og sølvmedaljen. Darrell Pace var den bedste af dem, og han sluttede med en ret overlegen sejr og en ny olympisk rekord. Det var hans anden olympiske guldmedalje, idet han også vandt ved legene i Montreal i 1976.

Denne artikel om ved OL i Los Angeles 1984 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy