ved OL i Los Angeles 1984

1984 Sorry, your browser does not support inline SVG .
I basketball medførte østblokkens boykot af legene i Los Angeles først og fremmest, at Sovjetunionen ikke deltog.

I kvindernes turnering havde Sovjetunionen vundet de to første olympiske turneringer i 1972 og 1976, og holdet betragtedes stadig som verdens bedste på kvindesiden, selv om USA ved enkelte lejligheder havde kunnet udfordre denne position. I Sovjetunionens fravær var amerikanerne i særklasse blandt de seks hold, der deltog i turneringen i Los Angeles. USA gik gennem turneringen uden nederlag, og amerikanernes mindste sejr var på 28 points. Sølv og bronze gik til Sydkorea og Kina.

I mændenes turnering var Sovjetunionens fravær ikke så mærkbart, og Sovjet ville næppe have været i stand til at tage guldmedaljerne fra USA. Det amerikanske hold var i særklasse turneringens bedste, alle otte kampe blev vundet i overlegen sil og med en gennemsnitlig sejrsmargen på 32 points. I finalen blev Spanien slået med 96-65. I kampen om bronzemedaljerne vandt Jugoslavien over Canada med 88-82.

Det amerikanske hold fra 1984 anses for at være et af de bedste amatørhold i basketball nogen sinde. Holdet blev anført af en ung Michael Jordan, der senere som professionel skulle opnå den højeste stjernestatus og en anerkendelse som verdens gennem tiderne bedste basketballspiller. Han blev suppleret af en række spillere, der stort set alle fik store karrierer som professionelle spillere i den nordamerikanske liga. Fra holdet var Michael Jordan, Patrick Ewing og Chris Mullin alle med på det amerikanske Dream Team ved legene i Barcelona 1992, hvor basketballturneringen blev åben for deltagelse af professionelle spillere.

Denne artikel om ved OL i Los Angeles 1984 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy