Tennis ved OL i Seoul 1988

1988 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Tennis havde været en officiel olympisk idrætsgren siden det første OL i Athen i 1896 og indtil indtil OL i Paris 1924, hvor det internationale tennisforbund ITF trak tennissporten ud af olympisk sammenhæng. På IOC' session i 1981 i Baden-Baden, Vesttyskland, hvor afholdelsen af legene i den 24. olympiade blev overdraget til Seoul, blev det også besluttet at genoptage tennis på det olympiske program med virkning fra 1988. Ved OL i Los Angeles 1984 indgik tennis i programmet som en demonstrationsidræt.

Da tennissporten efter 64 års fravær vendte tilbage til den olympiske kreds, gav deltagelsen af professionelle spillere anledning til stridsspørgsmål. Selvom et antal professionelle fodboldspillere og ishockeyspillere efter særlige regler havde kunnet deltage ved OL, var tennis den første idrætsgren, der åbnede op for, at professionelle uden begrænsninger kunne deltage ved OL.

For tennissportens vedkommende accepterede IOC således olympisk deltagelse af en række tennisspillere, der årligt tjente millioner på deres sport. OL var fortsat officielt kun for amatører, men dette vurderedes på den måde, at licensspillere, der var medlem af et amatørforbund, kunne deltage i OL. Dette var situationen for tennisspillerne - i modsætning til fx professionelle boksere og professionelle cykelryttere, der var medlemmer direkte af et professionelt forbund.

En række af verdens bedste spillere deltog i turneringen i Seoul, således Steffi Graf fra Vesttyskland, Chris Evert, Pam Shriver og Zina Garrison fra USA og Gabriela Sabatini fra Argentina i kvindernes turnering samt Miroslav Mecir fra Tjekkoslovakiet, Stefan Edberg fra Sverige, Tim Mayotte fra USA og Henri Leconte fra Frankrig i mændenes turnering.

Der var dog også mange topnavne, der af den ene eller den anden grund ikke mødte op i Seoul. I herresingle var der således afbud fra verdensranglistens nr. 1, svenskeren Mats Wilander, angiveligt på grund af en benskade.

Det olympiske tennisanlæg, Olympic Tennis Courts, var opført i Olympic Park og omfattede i alt 14 baner.

Finalerne blev spillet på Center Court med plads til 10.000 tilskuere. USA dominerede konkurrencerne og opnåede som bedste nation to guldmedaljer, en sølvmedalje og to bronzemedaljer fulgt af Tjekkoslovakiet med en guldmedalje, en sølvmedalje og en bronzemedalje og Vesttyskland med en guldmedalje og en bronzemedalje.

Kvindernes singlerække blev vundet af Vesttysklands 19-årige forhåndsfavorit, Steefi Graf, der i finalen besejrede argentineren Sabatini klart i to sæt. I mændenes singlerække gik guldet til Miloslav Mecir fra Tjekkoslovakiet med finalesejr over amerikaneren Tim Mayotte. Den afgørende kamp faldt i semifinalen, hvor Mecir besejrede årets Wimbledonmester, Stefan Edberg fra Sverige.

Tennisturneringen løb over 12 dage fra den 20. september til den 1. oktober. I alt overværedes tenniskampene af ca. 133.000 tilskuere.

Denne artikel om Tennis ved OL i Seoul 1988 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy