Bueskydning ved OL i Seoul 1988

1988 Sorry, your browser does not support inline SVG .
De olympiske bueskydningskonkurrencer blev afholdt i Hwarang Archery Field over fem dage fra 27. september til 2. oktober.

Der deltog 146 bueskytter fra 41 lande, fordelt på 84 deltagere fra 34 lande i mændenes konkurrencer og 62 deltagere fra 30 lande i kvindernes konkurrencer.

Til og med OL i Los Angeles 1984 havde den olympiske bueskydningsturnering bestået af to discipliner, en individuel konkurrence for henholdsvis kvinder og mænd. Ved OL i Seoul blev antallet af discipliner fordoblet til fire, idet der udover de individuelle konkurrencer nu også blev indført en holdkonkurrence for både mænd og kvinder.

Bueskydningen blev en stor triumf for værtsnationen Sydkorea, der vandt guld i tre af de fire discipliner. Kun i mændenes singlerække stod en sydkoreaner ikke øverst på sejrspodiet, her vandt amerikaneren Jay Barrs. Bueskydning var den eneste idrætsgren, hvor Sydkorea erobrede tre guldmedaljer.

Sydkoreas standard som bueskydningsnation nåede verdensklassen i begyndelsen af 1980'erne. Ved OL i Los Angeles 1984 vandt sydkoreanere guld og bronze i kvindernes singlerække. I Seoul rykkede Sydkorea op som den nu klart dominerende nation.

Der blev ved bueskydningskonkurrencerne i Seoul sat to nye verdensrekorder og 29 nye olympiske rekorder. Sydkoreas Kim Soo-nyung satte begge verdensrekorder samt fem nye olympiske rekorder, og hun blev samtidig Sydkoreas første dobbelte guldmedaljevinder nogen sinde.

Denne artikel om Bueskydning ved OL i Seoul 1988 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy