Svømning ved OL i Barcelona 1992

1992 Sorry, your browser does not support inline SVG .
De olympiske svømmekonkurrencer blev afviklet i OL's første uge i dagene 26.-31. juli i friluftsbassinet Piscines Bernat Picornell på Montjuic-bjerget.

På forhånd var det ventet, at USA's svømmere ville dominere konkurrencerne, ikke mindst hos kvinderne, hvor Berlin-murens fald og sammenlægningen af de to Tysklande havde afbrudt den voldsomme østtyske dominans i kvindesvømningen ved en række af de foregående olympiske lege. I ikke mindre end tolv af de femten discipliner for kvinder mødte en amerikaner op i Barcelona med årets bedste tid.

Amerikanerne fik det imidlertid langt hårdere end ventet, selv om de med 11 guldmedaljer i alt som sædvanlig blev bedste nation. I kvindernes discipliner opnåede USA 5 guldmedaljer, hvilket kun var 1 mere end Kina, og hos mændene var USA med 6 guldmedaljer også kun en enkelt foran EUN, holdet fra de tidligere Sovjetrepublikker. Specielt var det skuffende for amerikanerne, at de tabte en lang række af deres tidligere paradediscipliner, specielt i fri stils disciplinerne.

De mest fremtrædende svømmere i Barcelona var Yevgeny Sadovyi fra EUN og Krisztina Egerszegi fra Ungarn, der begge vandt 3 guldmedaljer. Tamas Darnyi fra Ungarn vandt begge medleydiscipliner for mænd, og han gentog dermed sin dobbeltsejr fra OL i Seoul 1988.

Denne artikel om Svømning ved OL i Barcelona 1992 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy