ved OL i Atlanta 1996

1996 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Vandpoloturneringen i Atlanta blev spillet i det olympiske svømmebassin, Georgia Tech Aquatic Center. Der deltog tolv nationer i turneringen, og i den indledende runde blev holdene opdelt i to puljer, hvor alle spillede mod alle. De fire bedste hold fra hver pulje gik videre til en eliminationsturnering med kvartfinaler, semifinaler og finaler. De tabende hold i kvartfinalerne spillede om placeringerne nr. 5-8, og de to sidste hold i hver af de indledende puljer spillede om placeringerne nr. 9-12.

Siden de foregående olympiske lege i Barcelona havde Italien og Ungarn domineret de internationale vandpoloturneringer med Italien som vinder af det seneste verdensmesterskab i 1994. De to nationer kom let gennem de indledende puljespil, hvor de begge vandt alle deres kampe. I kvartfinalerne vandt Ungarn over Grækenland og Italien over Rusland, hvorved de to favorithold var klar til semifinalerne sammen med Spanien og Kroatien.

Semifinalerne blev overraskende, idet begge forhåndsfavoritter tabte deres kampe. Spanien vandt over Ungarn med 7-6, og Kroatien vandt over Italien, også med 7-6. Finalen mellem Spanien og Kroatien blev spændende og velspillet. Efter to perioder førte Kroatien med 3-1, men Spanien sluttede kampen bedst og sikrede sig de olympiske guldmedaljer med en sejr på 7-5. På det spanske hold deltog holdets store stjerne Manuel Estiarte ved sine femte olympiske lege.

I kampen om bronzemedaljerne vandt Italien over Ungarn med 20-18 efter forlænget spilletid.

Denne artikel om ved OL i Atlanta 1996 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database