Atletik ved OL i Atlanta 1996

1996 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Atletikkonkurrencerne ved de 26. olympiske lege på Atlanta County Stadium blev domineret af de to amerikanske superstjerner Carl Lewis og Michael Johnson.

Carl Lewis vandt for fjerde gang i træk guld i længdespring og blev derved den kun tredje atlet i den olympiske historie, der har vundet samme individuelle disciplin fire gange. Samtidig trådte Carl Lewis med sejren i længdespring ind i den eksklusive klub af atleter, der har vundet ni olympiske guldmedaljer - en præstation, han deler med den finske løber Paavo Nurmi, den sovjetiske gymnastikkvinde Larysa Latynina og den amerikanske svømmer Mark Spitz.

Michael Johnson satte med sine sejre i 200 m løb og 400 m løb nye mål for de lange sprinterdistancer, og med sin nye verdensrekord på 19.32 sec. i 200 m finalen bibragte han om aftenen den 1. august 1996 de 82.000 tilskuere på det olympiske stadion en af atletikkens stjernestunder - en atletikhistorisk præstation, der tåler sammenligning med Paavo Nurmis store løb i 30'erne, Rudolf Harbigs 800 m rekord fra 1939 og Bob Beamons "længdespring ind i næste århundrede" i 1968.

Men de olympiske atletikkonkurrencer var meget andet end Carl Lewis og Michael Johnson. I en dramatisk 100 m finale satte Donovan Bailey fra Canada en ny imponerende verdensrekord med tiden 9.84 sec. Hos kvinderne vandt franske Marie-Jose Perec både 200m 0g 400 m distancerne. Det noteredes også, at USA's Gail Devers for anden gang i træk vandt guld på 100 m distancen. Hos mændene blev alle løbedistancer fra 1500 m og opad vundet af løbere fra det afrikanske kontinent.

Resultatmæssigt holdt atletikkonkurrencerne en høj standard. Af de i alt 44 discipliner blev den olympiske rekord forbedret i 17 discipliner. Blandt rekorderne var der også to nye verdensrekorder.

USA blev som vanligt bedste nation ved atletikkonkurrencerne, der fandt sted i dagene fra fredag den 26. juli til søndag den 4. august, legenes sidste dag.

Denne artikel om Atletik ved OL i Atlanta 1996 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy