Atletik ved OL i London 1908
100 m M

1908 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1908 Olympic Games
60 løbere fra 16 lande stillede til start på 100 m strækningen ved de olympiske lege i London 1908.

De indledende heats på strækningen blev afviklet den 20. juli. Løberne var inddelt i 17 heats, hvorfra kun vinderen gik videre til mellemrunden næste dag. På forhånd var James Rector fra Arkansas, USA og den canadiske mester Bobby Kerr regnet for favoritterne til titlen som verdens hurtigste mand. De vandt da også begge uden problemer deres heats, James Rector i dagens bedste tid på 10,8 sec., hvormed han tangerede Frank Jarvis' og Walter Tewksburys olympiske rekord fra legene i Paris 1900.

Mellemrunden bestod af fire heats, hvorfra kun vinderne gik videre til finalen den 22. juli. Også her viste James Rector stor styrke ved at vinde 3. heat klart, på ny i tiden 10,8 sec. og en ny tangering af den bestående olympiske rekord. Allerede i det første mellemheat var denne tid dog også blevet noteret af den 19-årige Reginald Walker fra Durban i Sydafrika. Bobby Kerr, CAN og Nat Cartmell, USA vandt de to sidste mellemheats og opnåede dermed de to sidste pladser i finalen.

I finalen var Reggie Walker urørlig. Han førte fra start til mål, kun midtvejs i løbet kom Rector i nærheden af ham, men i mål var Walkers forspring omkring en meter. På ny tangerede han med tiden 10,8 sec. den olympiske rekord.

James Rector, USA vandt sølv i et tæt opløb med Robert Kerr, CAN. Nat Cartmell, USA blev nr. 4, distanceret af vinderen med godt to meter.

Reggie Walker var før konkurrencen stort set ukendt, og hans sejr var en stor overraskelse.

Artiklen om 100 m M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i London 1908 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy