Atletik ved OL i Montreal 1976
200 m K

1976 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Kvindernes  -  at the 1976 Olympic Games
Med sin fremragende verdensrekord på 22,21 fra 1974 ville Irena Szewinska fra Polen have været klar favorit på 200 m, hvis hun havde deltaget. Hun valgte imidlertid at koncentrere sig om 400 m ved OL og stillede derfor ikke op på den halve distance.

200 m blev løbet tre dage efter 100-meteren, og uden den stærke polak var det de tre medaljevindere fra 100 m, vesttyskerne Annegret Richter og Inge Helten og østtyskeren Renate Stecher, der vandt ved OL i München 1972, der blev tillagt de bedste muligheder. Også sølvvinderen fra München, australieren Raelene Boyle stillede til start.

De indledende heats gik stort set som forventet, og alle kendte navne kom videre til kvartfinalerne, idet dog den gode amerikaner Brenda Morehead ikke stillede til start. De bedste tider noteredes på Raelene Boyle, der vandt 3. heat i 23,12 samt de to amerikanere Sandra Cheeseborough og Debra Armstrong.

Også kvartfinalerne forløb som ventet. Her noterede man sig, at åsttyske atleter, Renate Stecher, Carla Bodendorf og Bärbel Eckert, vandt tre af de fire heats med Eckert som den hurtigste i 22,85, en tangering af hendes personlige rekord. Raelene Boyle blev noteret for 22,97 som den fjerde heatvinder.

I semifinalerne kom den store dramatik i 1. heat, hvor Boyle trods voldsomme protester blev diskvalificeret for to tyvstarter. Heatet blev vundet af Renate Stecher i 22,68 foran Carla Bodendorf og Inge Helten. 2. semifinale havde Bärbel Eckert som vinder i en ny personlig rekordtid på 22,71 foran Annegret Richter. De to amerikanere, Cheeseborough og Armstrong, blev begge slået ud i semifinalerne, og finalen på 200 m blev derfor for andet OL i træk uden deltagelse fra USA.

I finalen lagde Inge Helten bedst ud, men ved udgangen af svinget var Bärbel Eckert i spidsen fulgt af Annegret Richter og Renate Stecher. Opløbet blev tæt, men Eckert holdt sit forspring til mål og sikrede sig guldmedaljen i tiden 22,37, ny olympisk rekord og en forbedring af Renate Stechers tidligere rekord fra München på 3/100. Sølvet gik til Annegret Richter og bronzen til Renate Stecher. Carla Bodendorf, Østtyskland blev nr. 4 og Inge Helten, Vesttyskland nr. 5. Tyske løbere på de 5 første pladser, en knusende overlegenhed.

Den 21-årige Bärbel Eckerts sejr var en reel sensation. Hun kom kun med til OL på det yderste mandat som Østtysklands tredje deltager, og hendes personlige rekord placerede hende før OL kun som nr. 13 på listen over årets bedste 200 m tider.

Artiklen om 200 m K - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Montreal 1976 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy