Svømning ved OL i Paris 1900
1000 m fri stil M

1900 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1900 Olympic Games
Briten John Jarvis var storfavorit på 1000 m fri stil ved OL i Paris. I de foregående år havde han fra omkring 1897 været Storbritanniens bedste svømmer på de længere distancer, og han havde vundet de nationale mesterskaber flere gange på næsten alle distancer over 440 yards.

1000 m distancen blev afviklet på svømmebanen i Seinen den 11. august, hvor man svømmede fire indledende heats, og den 12. august, hvor de ti bedste mødtes i finalen.

De 28-årige John Jarvis vandt finalen let med en afstand på over et minut til løbets nummer to, østrigeren Otto Wahle. På tredjepladsen kom den kun 18-årige ungarer Zoltan von Halmay, der skulle vinde flere olympiske guldmedaljer ved det næstfølgende OL i St. Louis i 1904.

I det andet indledende heat oplevede man det specielle, at franskmanden Verbecke vandt heatet med en afstand på næsten syv minutter (!) til nummer to. I finalen blev Verbecke dog kun nummer otte.

Senere under OL i Paris vandt John Jarvis også guld på distancen over 4000 m.

Artiklen om 1000 m fri stil M - Svømning ved de olympiske sommerlege ved OL i Paris 1900 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy