Atletik ved OL i Sydney 2000
100 m M

2000 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 2000 Olympic Games
Som altid var 100 m løbet for mænd et af atletikkens højdepunkter. Alle de store stjerner var på plads i Sydney i et forsøg på at skaffe sig en plads i den olympiske historie: Amerikanerne Greene og Drummond, Ato Boldon fra Trinidad og canadierne Surin og Bailey.

I de indledende runder blev den olympiske mester fra Atlanta 1996, Donovan Bailey fra Canada, slået ud. Han var tydeligt ikke i bedste form og endvidere lettere skadet. Alle øvrige favoritter kom fint igennem de indledende runder, hvor tiderne blev bedre og bedre, efterhånden som konkurrencen skred frem. Forventningerne var bygget op til endnu en mindeværdig 100 m finale.

Maurice Greene fra USA var favorit på forhånd. Han mødte op i Sydney med årets bedste tid på 9,86 sek. og han virkede overbevisende i de indledende runder. Han var tydeligt nervøs, da løberne stillede op til start, men da løbet kom i gang var hans sejr reelt aldrig truet, og han blev ny olympisk mester i den fine tid 9,87 sek. Ato Boldon fra Trinidad og træningskammerat med Greene fik den hurtigste start, men blev overspurtet af Greene på sidste halvdel af løbet. Boldon sikrede sig sølvmedaljen med tiden 9,99, og bronzen gik til Obadele Thompson fra Barbados i 10,04.

Artiklen om 100 m M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Sydney 2000 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy