ved OL i Garmisch Partenkirchen 1936

1936 Sorry, your browser does not support inline SVG .
For første gang blev der arrangeret alpint skiløb ved vinter-OL i form af en kombineret konkurrence, slalom og styrtløb, for både mænd og kvinder. Styrtløbene blev afviklet på Kreuzeck og slalomløbene på Gudiberg, begge bjerge beliggende i omegnen af Garmisch-Partenkirchen.

På forhånd havde IOC meldt ud, at skilærere ikke kunne deltage af hensyn til amatørreglerne. Dette førte til, at de alpine skiløbere fra Østrig og Schweiz holdt sig borte fra legene. I deres fravær blev konkurrencerne en stor triumf for de tyske værter, der vandt både guld og sølv for både kvinder og mænd. I mændenes konkurrence gik sejren til den 27-årige Franz Pfnür, der blev nummer to i styrtløbet og nummer et i begge slalom. Sølvmedaljen gik til Gustav Lantschner, et prominent medlem af det tyske nazist-parti.

Nordmanden Birger Ruud, der vandt guld i skihop både i 1932 og 1936, deltog i den alpine konkurrence og sluttede på en samlet fjerdeplads. Han vandt styrløbet med tre sekunders forspring til Pfnür, men blev kun nummer seks i slalom, en forbavsende præstation af den berømte skihopper.

I kvindernes konkurrence gik guld og sølv til de to tyskere Christl Cranz og Käthe Grasegger, mens nordmanden Laila Schou Nielsen sensationelt sikrede sig bronzemedaljen. Scou Nielsen var en fremragende skøjteløber, der trods sine kun 16 år var indehaver af fire verdensrekorder i hurtigløb på skøjter. Hun deltog kun i den alpine konkurrence, fordi hendes bedste idrætsgren ikke var på det olympiske program. Det skete først i 1960.

Denne artikel om ved OL i Garmisch Partenkirchen 1936 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy