Henrik Larsen ved OL
Biografi og olympiske resultater

Henrik Larsen fra $nation
Facts om Henrik Larsen i Gymnastik
Den danske gymnast Henrik Larsen blev født i 1888 i Højby nær Odense.

Allerede i en tidlig alder var han meget optaget af gymnastik, og da der forud for de olympiske lege i Stockholm 1912 var udtagelsesprøver til det danske hold, var den da 23-årige Henrik Larsen blandt deltagerne.

Larsen blev udtaget til det danske konkurrencehold i disciplinen Svensk Gymnastik, der var en konkurrence i holdgymnastik med indlagte øvelser på forskellige redskaber. Der kunne deltage mellem 16 og 40 gymnaster på hvert hold. Det danske hold, der var under ledelse af den legendariske Niels Bukh, bestod af 30 gymnaster.

Konkurrencen fandt sted den 8. juli på Stockholms olympiske stadion. Der deltog tre nationer, Sverige, Norge og Danmark, og holdene udførte deres øvelser på samme tid. Konkurrencetiden var en time, incl. ind- og udmarch.

Konkurrencen blev bedømt af fem dommere. Blandt disse placerede fire dommere det svenske hold som vindere, mens en enkelt dommer holdt på det danske hold, der dermed vandt sølvmedalje med Larsen på holdet.

Henrik Larsens navn fremgår ikke af listen over medaljetagere i den officielle rapport, som de svenske arrangører udgav efter de olympiske lege i Stockholm. Der findes dog uomgængelige beviser, bl.a. sølvmedaljen og andre genstande i Larsen-familiens eje, for Henrik Larsens deltagelse på det danske konkurrencehold.

Henrik Larsen varetog senere i livet ledelsesopgaver i den brede danske idræt. I perioden 1922-42 var han formand for Højby Skytte- og Gymnastikforening.

Henrik Larsen døde i 1975.

$athlete_name - Resultater ved OL

Disciplin

Placering

Resultat

Facts om $athlete_name i olympisk $sport_name Stockholm 1912 - Gymnastik
Svensk system hold M Resultat .$athlete_name sølv medaljer ved OL.898,84


Informationen om Henrik Larsen ved OL er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database.
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy