Skydning ved OL i Athen 1896

1896 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Der var fem discipliner på det olympiske program i skydning i Athen 1896 , tre i pistolskydning og to i riffelskydning, alle for mænd. Konkurrencerne fandt sted i en nybygget skydehal i Kallithea.

I riffeldisciplinerne skød man fire serier, hver på 10 skud, og i pistolskydningen fem serier med seks skud i hver serie. Pointsberegningen var lidt kompliceret. Resultatet for hver serie blev opgjort som den samlede score multipliceret med antallet af træffere i serien. Det var en fremgangsmåde, der straffede forbiere hårdt, idet dette reducerede multiplikationsfaktoren.

De to amerikanere John og Sumner Paine vandt hver en pistolskydningsdisciplin, mens de tre øvrige discipliner blev vundet af græske skytter.

Efter debuten i 1896 har skydningen, bortset fra 1908 og 1928, været på programmet ved alle olympiske lege. Antallet og formatet for disciplinerne på det olympiske program har varieret meget over årene. I 1920 var der 21 discipliner på programmet, i 1932 kun to og ved legene i London 2012 femten discipliner, fordelt på riffelskydning, pistolskydning og lerdueskydning. Fra starten var skydning kun en sag for mænd, men fra 1968 blev der indført fuld kønsmæssig integration, og fra 1996 har alle discipliner været opdelt på discipliner for kvinder og discipliner for mænd.

Denne artikel om Skydning ved OL i Athen 1896 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy